vaasje
H A N S   V A N   R I E S S E N

C E R A M I S T

bord
|   HOME  |   CERAMISCH PROCES   |   COLLECTIES  |  EXPOSITIE  |   LINKS    |   ROUTE  |  REACTIES VAN KOPERS   |
 

Geachte kunstkopers,

Heeft u een kunstwerk bij Hans van Riessen gekocht in het verleden of recent?

Vindt u het leuk om ons te laten weten waar dit kunstwerk een plaats heeft gekregen bij u thuis of ergens anders?

Laat het ons weten! Stuur een foto op met een korte tekst wat het kunstwerk voor u betekent en wij plaatsen het op de website.

 

 

Nou ik zal dan wat vertellen over die die mooie vierkante, rechthoekige vaas van zo'n 20 x 20 x 70 cm.

Deze stond jaren geleden in de showroom. Als je binnenkwam, dan zag je hem meteen staan.
Maar ja, hij was nogal prijzig (en terecht).
Een jaar later kwamen we weer bij Hans en ik had gezegd tegen mijn vrouw: als die er nog staat,
dan neem ik hem mee.

Afijn, hij stond er dus nog. Wat ons zo aanspreekt aan dit ceramiek is de vorm en de kleuren
van het glazuur. Elke zijde is anders.

Kees D. Hottinga


Op één of andere manier ben ik altijd al gefascineerd geweest door aardewerk en ceramiek. Menige kringloopwinkel struin ik af op zoek naar potten en vazen. Ook op kunstmarkten kan men menig vaasje aan mij slijten. Maar nooit eerder heb ik zulke mooie verhalen gehoord over de kunst van het pottenbakken dan dat ik deze zomer gehoord heb. Op vakantie in het mooie Drenthe kwamen mijn man en ik toevallig op het pad van een pottenbakker in Vledderveen. Aan een mooi landweggetje bevindt zich zijn woonboerderij met galerie en niet te vergeten zijn oven met alle attributen die in zijn schuur staan. De oven is meer dan 100 jaar oud en is eigenhandig in deze schuur weer opgebouwd. Toen wij daar van de zomer kwamen, vertelde de kunstpottenbakker Hans van Riessen ons voorzichtig over zijn werk. Het leek wel of hij aftastte hoe geïnteresseerd wij eigenlijk waren. Toen hij merkte dat wij zeer veel interesse hadden, brandde hij los. Nooit eerder geweten dat er bij het echte werk van potten bakken zoveel komt kijken en dat er zoveel boeiende verhalen over zijn. Daarover ga ik nu niet verder uitweiden, maar ik kan alleen maar aanraden om zelf eens langs te gaan en te luisteren en te kijken. Bovendien, als u op de fiets gaat, fietst u dwars door de landerijen van de Maatschappij van Weldadigheid.

Na alle informatie van Van Riessen namen we een kijkje in zijn galerie, waar je ogen te kort komt. Nu ben ik niet meer op een leeftijd waarop je normaal gesproken nog verliefd wordt. Maar ter plekke overkwam me dit toch. Nee... niet op de pottenbakker, maar wel op twee van zijn vazen. We kochten de beige kan met oor, maar er stond een vaas die ik ook geweldig mooi vond, de bolvormige creme/blauwe vaas. Spontaan zei mijn man, die merkte hoe mooi ik hem vond, "die krijg je dan van mij voor je verjaardag".
Inmiddels ben ik jarig geweest en hebben we ook deze vaas opgehaald.

Op bovenstaande foto ziet u de kan die nu naast een aardewerken lamp in ons vakantiehuisje in Drenthe staat, de kan heeft een prachtige vorm en de kleur past helemaal bij het werkje in de lampekap.

Op de foto hierboven ziet u hoe de vaas in onze woonkamer op de open haard staat op een ereplekje, want boven deze vaas hangt een originele ets van Willy Sluiter. De kleur van het schilderij komt exact overeen met de beige kleur van de vaas en het blauw geeft een levendigheid van zee, lucht en water.
É?n waarschuwing wil ik u nog geven, hoewel de pottenbakker geen zakenman is die zijn best doet om iets te verkopen, is het toch moeilijk om zonder iets weg te gaan, zeker niet als je door de verhalen heen gemerkt hebt hoeveel passie en liefde er in zijn werk zit.

Cobie Verheij


Wij hebben vorig jaar voorjaar tijdens onze vakantie in Drenthe een prachtige schaal gekocht waar wij iedere zaterdag het op de markt gekochte fruit opleggen voor de hele week. Tegen het eind van de week raakt de schaal steeds leger en zie je weer beter wat een bijzondere kleuren er in het glazuur zitten. Bruin, paars en zelfs zwart...

Vorige week waren wij opnieuw met vrienden in Drenthe en hebben we weer een bezoek gebracht aan Hans van Riessen in Vledderveen. Dit om onze vrienden te laten zien wat een prachtig werk hier gemaakt wordt. Het bevlogen verhaal van Hans werkt inspirerend en maakt dat de stukken na aanschaf nog meer betekenis krijgen!
Ditmaal vielen wij oa voor een grote vaas met prachtig blauw glazuur. Deze staat nu op een kast maar zal binnenkort met bloemen erin ook op tafel pronken. Ik vind het fijn de gekochte werken ook te kunnen gebruiken. Maar ook zonder bloemen of fruit zijn ze prachtig.

Erna Trommel


Beste Hans,

Graag wil ik je laten zien dat je unieke werken bij ons een heel mooi plekje in huis hebben gekregen.
Hartelijke groet,

Wendy Gersmann

 

 


 

   


exclusieve ceramiek

In de toonzaal treft u een mooie collectie aardewerk aan verrijkt met echte glazuren. Draaien, glazuren en stoken met de hand om het werk een eigen karakter te geven.

Gezien het unieke karakter van de werkwijze van de ceramiek kan Hans van Riessen geen opdrachten aannemen

Te bezichtigen in atelier
Hans van Riessen
Jan vd Veenweg 2
8385 GT Vledderveen (Drenthe)
Tel: 0521-381676

E-mail:Dagelijks geopend (ook op zondag)

 

 
(c)2007-2016 FJVWebdesign
laatst gewijzigd: 2 oktober 2016